akadálymentes tervezés és szaktanácsadás
Akadálymentesítés Forródrót: 06-20-341-4384- Hívjon bizalommal!
Irodánk jelenleg teljes lekötöttséggel működik!
Új feladatot jelenleg nem tudunk vállalni!

Amint újra lesz kapacitásunk, azt weblapunkon ismét jelezni fogjuk!

Akadálymentesítés: vezetősáv és figyelmeztető előjelzés

A vezetősáv a látássérültek számára nyújt információt, segítve haladásukat a térben olyan helyeken, ahol e nélkül elvesztenék tájékozódó-képességüket.

A vezetősáv együttesen nyújt az akadálymentesítés során a vakoknak (fehérbottal közlekedőknek) és a gyengénlátóknak (bizonyos látásmaradvánnyal rendelkező fogyatékossággal élőknek) is információt.

Kültéri vezetősáv-kialakítására az MVGyOSz (Magyar Vakok- és Gyengénlátók Országos Szövetsége) 2009 novemberében állásfoglalást adott ki. A teljes anyag megtekinthető itt.

Néhány fontos gondolat az MVGyOSz kültéri vezetősávokra vonatkozó állásfoglalásából:

„A közterületeken és közlekedési létesítményekben célszerű minél egyszerűbb, egyértelműen megkülönböztethető taktilis jelrendszert alkalmazni. Ez kétféle jelet tartalmaz:

1. „Állj! Veszélyforrás következik” jelentésű figyelmeztetőjelzés – pontszerű, diagonális elrendezésű, 25-45 mm átmérőjű gömbszeletekkel illetve csonkakúpokkal strukturált felület

2. „Erre haladhatsz biztonságosan” jelentéssel bíró vezetősáv – a haladás irányával párhuzamos, legalább 30-40 mm széles bordázatú felület.

A taktilis jelek mindenképpen pozitív, azaz a burkolat 0 szintjéből +5 mm magasságban kiálló, kidomborodó jelet tartalmazzanak. (…) Kizárólag a járófelületből kidomborodó felületi struktúra megfelelő, a bemart – negatív – jelzések ugyanis nem vagy nem eléggé érzékelhetőek.

(…)

A taktilis felületek színben is legyenek kontrasztosan eltérőek a környező burkolattól, ajánlott a fehér és az élénk sárga szín használata, vagy pl. világos színű burkolat esetén a fekete és antracitszürke. (…)

Ezen túlmenően a jelzések csak csillogás-, tükröződés, káprázás-, csúszás- és botlásmentes kivitelűek lehetnek.”

Beltérben a használat és az esztétikai igények különbözősége miatt a vezetősávok a kültéri vezetősávoknál leírtaktól eltérhetnek.

Ami kül- és beltérben egyaránt jellemzi a vezetősávot: a haladási iránnyal párhuzamosan, síkból kidomborodóan bordázott.

Figyelmeztető előjelzésnél kül- és beltérben az alábbiak betartása kötelező: teljes süllyesztett járdaszegély / lépcsőkar / rámpakar szélességű és legalább 60 cm mélységű figyelmeztető sáv szükséges.

Beltérben a botlásveszély és a kisebb mértékű koszolódás miatt a vezetősávnak és a figyelmeztető előjelzésnek nem szükséges 5 mm magasságban kiemelkednie a burkolat síkjából, ott elegendő lehet a 2-3 mm magasság is, megfelelő geometria betartása mellett.

Beltérben előfordulhat, hogy a vakok és a gyengénlátók vezetősávjai elkülönülnek egymástól, hiszen a vakok a felületi bordázottságot érzékelik, míg a gyengénlátók a legalább 30%-ban a környezettől eltérő színkontrasztot érzékelik a vezetősávból. Megfelelő belsőépítészeti elemekkel elérhetjük, hogy mindkét látássérült csoport akkor is akadálymentesítetten közlekedhessen az épületben, ha a színbeli és a taktilis információ elkülönül egymástól.

Jogszabályi hivatkozások:

A 253/1997. (XII. 20.) Kormányrendelet – az országos településrendezési és építési követelményekről (OTÉK) című jogszabály 2012. áprilisi állása szerint:

61. § (2) A járófelületen alkalmazott rács (pl. taposórács, lépcsőfok) legfeljebb 20 X 20 mm osztású lehet. Menekülési útvonalon nem alkalmazható rács.

(3) Akadálymentes közlekedés céljára az építmények belső közlekedőit és tereit összefüggő csúszás- és süppedésmentes padlóburkolattal kell ellátni, a vakok és a gyengénlátók számára eligazodást segítő kitapintható padlóburkolatot és optikai vezető sávot is kell tervezni és létesíteni.”

Akadálymentesítés árajánlatkérésért és információkért, kérjük
keressen bennünket elérhetőségeinken!
Kapcsolat

akadálymentesítés kapcsolat

Photostream

"Anyone Seen Tom Cruise" - akadálymentesítés
Canal Reflections - akadálymentesítés
Westminster Abbey - akadálymentesítés
Bridge of Sighs, Oxford, UK - akadálymentesítés
Melbourne, Australia - akadálymentesítés
Christchurch, Oxford, UK - akadálymentesítés

Megosztás