akadálymentes tervezés és szaktanácsadás
Akadálymentesítés Forródrót: 06-20-341-4384- Hívjon bizalommal!
Irodánk jelenleg teljes lekötöttséggel működik!
Új feladatot jelenleg nem tudunk vállalni!

Amint újra lesz kapacitásunk, azt weblapunkon ismét jelezni fogjuk!

Akadálymentes mosdó

Nincs külön akadálymentes mosdó helyiség, az akadálymentes mosdókagyló az akadálymentes WC-csészével egy helyiségben kerül kialakításra, közlekedőből előtér nélkül nyílik.

Az akadálymentes mosdó eltér az általánosan használatos mosdóktól, melynek leginkább az az oka, hogy az akadálymentes mosdó alá kerekesszékkel be kell tudni gördülni, úgymond alá kell ülni, mint egy asztalnak.

Az akadálymentes mosdó előírás szerint konkáv (elől homorú) peremű, amire azért van szükség, hogy a kerekesszékes minél jobban alá tudjon gördülni, a konkáv perem félig körbeveszi a hasfalat.

A konkáv peremű akadálymentes mosdó rögzítésének és anyagának teherbírónak kell lennie, mivel a széleit bottal / mankóval közlekedők támaszkodásra is használhatják.

Ahhoz, hogy a mosdót a fogyatékos személyek minél nagyobb csoportja használni tudja, keverőkaros, önelzáró nagygombos vagy infrás csaptelepre van szükség. Mindegyik esetében elvárás, hogy a csaptelepből a használati melegvíz forrázásmentes hőfokon érkezzen.

Ahhoz, hogy a mosdó alá kerekesszékkel be lehessen gördülni, elengedhetetlenül fontos az alsó magasság beállítása úgy, hogy a térdnek legalább 70-75 cm szabad magasság álljon rendelkezésre. Ehhez a mosdó felső, vízszintes peremének magassága 86-88 cm közé kell esnie. Vannak állítható magasságú mosdók, ezeket igényesebb kivitelezés esetén javaslom beépíteni. Dönthető mosdót kórházakba és egyéb egészségügyi intézményekbe jó elhelyezni, általános esetben (pl.: egy óvoda akadálymentes WC-jében) a mosdó lehet fixen szerelt is.

A mosdó alá történő begurulást és az alatta történő elfordulást a fix hagyományos szifon akadályozhatja, ezért flexibilis, vagy falsík előtti, de leginkább falsík mögötti szifon használata szükséges.

Az akadálymentes mosdó fölé olyan tükör helyezendő el, melyben az ülő és az álló ember egyaránt látja az arcát. Léteznek dönthető tükrök, de egyszerűbb és tartósabb megoldás közvetlenül a mosdó fölött kezdődő és kb. 180 cm magasságig tartó síktükör beszerelése.

A mosdó mellé kapaszkodót csak súlyosabb egészségkárosodott felhasználók esetében szükséges felszerelni, például kórházakban és rehabilitációs intézetekben.

Az akadálymentes mosdó környezetébe a normál WC-kel megegyező piperetárgyaknak kell kerülniük – pl.: meleglevegős kézszárító vagy akadálymentesen használható kéztörlőpapír-adagoló („Z” hajtogatású kéztörlőpapírral, vagy gurigás kéztörlőpapírral), billenőfedeles vagy fedél nélküli hulladékgyűjtő, nagygombos vagy könyökkaros szappanadagoló -, akadálymentes 90-110 cm közötti elérési magasságba.

Akadálymentesítés árajánlatkérésért és információkért, kérjük
keressen bennünket elérhetőségeinken!
Kapcsolat

akadálymentesítés kapcsolat

Photostream

Bridge of Sighs, Oxford, UK - akadálymentesítés
Canal Reflections - akadálymentesítés
Weather I - akadálymentesítés
Melbourne, Australia - akadálymentesítés
Christchurch, Oxford, UK - akadálymentesítés
HSBC Building - akadálymentesítés

Megosztás